lørdag den 27. april 2013

Børnebøger #1

I dette blog-tema vil jeg komme med anmeldelser af aktuelle børnebøger. Til inspiration til de små.




Mikkel har det dårligt med at mobbe Inuk fra klassen. Men Dennis siger, at han skal. Og hvis han gør det, kommer han med til Sabines fest. Desuden er det bare lidt spæk i skoletasken. Hvor slemt kan det være? Meget slemt, viser det sig. Det begynder med et hul i Mikkels nye trøje - og ender med noget langt, langt værre.

Tupilak er en del af Forlagets Carlsens mareridt serie.

Tupilak af Kristoffer Jacob Andersen, er en gyser historie for børn. Mest til drenge.

Jeg kan rigtig godt lide at historien tager fat på emner som mobning og hævn, og at man i den forbindelse især skal være opmærksom på gruppepres. Det synes jeg er et utroligt godt budskab at sende til ens børn. For der sidder nemlig et godt hoved på Mikkel som er vores hovedperson, der til sidst indser hvor dum han har været.

Samtidig er historien utrolig spændende og nervepirrende. Med garanteret mareridt til dem der ikke er hardcore gyserfans.


Jeg synes bogen er skrevet rigtig godt, og stemmen for de unge i bogen, er ramt rigtig godt.

Bogen er desuden fyldt med utrolig flotte sort/hvid illustrationer af Martin Jørgensen, der er med til at understrege den dystre stemning i bogen.







Klara og hendes veninder leger kysseleg i puderummet sammen med drengene. Klara vil gerne kysse med Lukas. Og selvfølgelig ikke med tungen, som Julie gør. Men pludselig vil Store-Anders være med, og så synes Klara ikke, det er sjovt længere ...


Tredje bog i serien om Klara og hendes veninder, og et helt klart must read for Klara fans.

Bogen er i Forlaget Carlsens stribede serie, som er en serie for børn, der har læst et lille stykke tid, men som kræver mere sproglig udfordring. Denne bog er mest for piger.

Kys mig nu! af Line Kyed Knudsen, er en sjov historie. Der fortæller om Klaras første kys med en dreng. Hun er dog slet ikke interesseret i at lade sig presse ud i noget, hun ikke er klar til.

Bogen handler ligesom den øverste lidt om gruppepres, hvor Klara også er klog nok til at sige fra.


Kys mig nu, er en sød historie, som jeg er sikker på vækker mange fnis rundt omkring i krogene.

Bogen er rigt illustreret med smukke sort/hvid af Bodil Bang Heinemeier, som støtter både læsningen og stemningen fint.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig