onsdag den 2. april 2014

Svømmeren anmeldelse

Svømmeren

Forfatter: Joakim Zanders
Serie: Klara Walldéen #1
Genre: Krimi
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Tjek også Gyldendals facebook side, med bøger for unge ud.














EN KVÆLENDE VARM DAG I 1980’ERNES DAMASKUS – et ungt par forsøger desperat at finde medicin til deres feberhede baby, da en bilbombe brutalt splitter det lille trekløver ad.
Tredive år senere bliver Mahmoud Shammosh, en ung svensk-libanesisk forsker i moderne krigsførelse, pludselig sat i forbindelse med terrorisme og mord. Den eneste, han kan betro sig til, er sin tidligere kæreste, juristen Klara Walldéen. Og snart må de to flygte gennem et vinterkoldt Europa, hvor grænserne mellem ven og fjende, sandhed og løgn er lige så åbne som grænserne mellem landene.
Samtidig er en navnløs CIA-agent på evig flugt fra konsekvenserne af sit livs fejltrin. En tavs sorg, der har ført ham ud på en rastløs odyssé gennem den kolde krigs brændpunkter i Libanon, Afghanistan og Irak. Indtil han en dag gør en opdagelse, der får ham til at drage af sted på egen hånd for at forhindre begivenheders amokløb.




Endnu en svensk krimi bliver man fristet til at sige når man første gang høre om Svømmeren. Men de kan altså noget inden for krimigenren de svenskere… Og det virker da også ganske ubesværet for Joakim Zander sådan at komme ind blandt de bedste af slagsen med hans debut: Svømmeren.

Svømmeren er frem for noget andet, et nyt friskt pust i krimigenren. Den er utrolig godt gennemtænkt og den er overraskende. Den er alt det en god krimi skal være og mere til. Meget mere til.

Når plottene er bedst, så er det stortset altid lig med at de er store og indviklede. Derfor tager det også noget tid at opbygge historien i Svømmeren, og man skal et godt stykke ind i bogen før den virkelig tager fart. Men så sker der virkelig også noget skal jeg lige love for.

Historien bringer os i øjenhøjde med flere forskellige personer gennem deres synsvinkel og vi kommer ind på rigtig mange aktuelle emner, såsom terrorisme. Selvom vi følger historien gennem mange år, så er vi også mange forskellige steder i verden. Hvilket bare bidrager endnu mere til fornøjelsen af bogen.

Jeg har hørt flere sige at Svømmeren minder dem om tv-serien Homeland. Jeg har hørt rigtig meget godt om Homeland, men jeg har ikke selv set serien. Det tætteste jeg kan komme på at sammenligne den med en tv-serie er The Blacklist.


Svømmeren har originalitet at byde på og det er ikke nemt at finde i krimigenren, så jeg vil virkelig anbefale alle krimifans at læse den.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg synes netop Svømmeren er det modsatte af en krimi. Eller ikke helt, men.. Synes langt mere det er spænding - uden spænding! Haha :) Men det kunne vi sikkert have en lang diskussion om ;)

    Jeg har svært ved at holde styr på alle de personer :O Den siger mig slet ikke noget :( Håber snart der sker noget (når jeg lige tager mig sammen og læser videre, altså! Har hørt det hjælper...)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg plejer jo ikke at være så stor fan af krimier, så det er jo nok noget af det der gør at jeg synes så godt om Svømmeren i forhold til dig. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig