onsdag den 30. september 2015

Owlcrate - the what and the why



Hvad er Owlcrate? Hvordan fungerer det? Hvad kan det? Hvorfor skulle man købe det? Er det overhovedet noget ved?

Alle de her spørgsmål dukkede op i hovedet på mig dengang jeg faldt over owlcrate første gang, og jeg har længe vejet for og imod om jeg skulle bestille den her owlcrate box, men nu fik jeg den altså bestilt og den er næsten lige landet i min postkasse. Så i det her indlæg vil jeg forsøge at svare på nogle af alle de spørgsmål jeg selv gik med.


Hvad er owlcrate?

Owlcrate er et produkt skabt af et par amerikanere. Ideen er at man hver måned kan få den her box, der indeholder en hemmelig YA bog med lidt forskelligt bogrelateret merchandise - de skriver selv man får mellem 3-5 ekstra merch pr. måned. Hver måned har et tema, et ledetråd til hvad der kan være i kassen. Meningen er at det skal være hemmeligt indtil man åbner og forhåbentlig bliver positivt overrasket over indholdet.


Hvordan fungerer det?

Det fungerer sådan at man på owlcrates hjemmeside: http://www.owlcrate.com/ skriver sig op på en venteliste og derefter venter man på en mail, der giver adgang til en profil på siden. På profilen kan man så oprette et abonnement - der findes forskellige - alt lige fra 1 - 6 måneder. Hvoraf hvis man vælger seks måneder, så bliver kasserne billigere pr. måned. Man kan også gøre ligesom mig og shoppe lidt rundt i det og vente og se hvilke temaer der kommer og vælge ud fra det.
Så opretter man selvfølgelig en måde at betale på og angiver leveringsadressen og så venter man ellers til der dukker en fin pakke op i postkassen.


Temaer

Et stykke tid før hver måned bliver der afsløret et tema for hver pågældende måned. Det sker altid først på deres instagram profil. Så det kan være en god ide at følge den - især fordi de er gode til ikke at spoile indholdet før alle har fået boxene. Plus man kan følge med i hvornår hver box er udsolgt, så man kan se om man nåede med fra ventelisten eller man skal vente til måneden efter.
Temaerne kan være afgørende for om man vil bestille boxen. F.eks. er oktober måneds box tema 'spooky' - hvilket jo er total oplagt med halloween, men da jeg ikke er til gys, så vil jeg ikke tage chancen med oktober boxen.

Septembers tema var 'Leading Ladies' - hvilket jo lige er et tema for mig!

Her under ses indholdet af september boxen.








Indholdet af boxen

For ja, det er virkelig lidt en chance man tager når man bestiller sådan en box. Man aner ikke om den bog der er i boxen er noget for en, eller om man har den i forvejen. De vælger som udgangspunkt altid en bogudgivelse fra samme måned som boxen kommer ud + de vælger ikke en 2'er i en serie. Indtil videre tror jeg faktisk kun de har valgt standalones generelt, og bogen har indtil videre altid vist sig at være en hardback.

Til september måneds box, tænkte jeg, fedt der er masser af fede udgivelser i september, så den tør jeg godt tage. Det viste sig så at være en bog jeg ikke havde haft nogen interesse for overhovedet, nemlig Dumplin', men efter jeg har læst om den så lyder den faktisk ret interessant. Så det er jo det positive ved det: at man kan blive udfordret lidt i sin læsning, og måske læse en fantastisk bog man ikke ville have læst ellers. Det negative er selvfølgelig at man ender med en bog man ikke er interesseret i og aldrig får læst.

Ud over bogen, så gælder temaet også alt det andet man får med. I september var der f.eks. Hermione postkort, en Katniss inspireret halskæde, et Divergent inspireret bogmærke og mulepose og en lille fin pop nøglering med Daenerys fra Game of Thrones.



Satsning vs. overraskelsen

Det fede ved owlcrate er helt klart overraskelsesmomentet, og det er også her jeg har haft sværest ved at vurderer om boxen vil være noget for mig. For på hjemmesiden kan man se tidligere udgaver og der er det ikke ligefrem overvældende hvor fede ting der er med. Jo - nogle af boxene vil jeg vildt gerne have ejet, men de fleste er sådan lidt mehh... agtige. Synes jeg i hvert fald. Jeg var dog ENORMT heldig med september boxen synes jeg selv. Men det kunne lige så godt have gået i den anden retning, og så skal man vurderer om det prismæssigt er det værd, men mere om det længere nede.

En anden fed ting - eller det er jeg bange for det ikke er længere, fordi owlcrate nu er blevet så populært. Men førhen kunne man næsten være sikker på at få noget signeret af den pågældende forfatter, der har en bog med. Denne gang måtte vi nøjes med et masseproduceret håndskrevet brev. Det synes jeg er super ærgerligt, jeg kan godt se det logistiske problem, ved at en forfatter skal signerer flere tusinde bøger. Men det var bare noget der fungerede UTROLIG godt, altså at man ligesom kunne få noget ekstra, som man ikke kan få ved at købe bogen på nettet. For mig er det faktisk det der gav owlcrate sin værdi.


 


 
Økonomi

330 kr. kom jeg af med, for september boxen. 29,99 dollars for boxen og 19,99 dollars for fragt.


Told

I Danmark rammer vi jo naturligt ind i told, når vi er på sådan et beløb og pakken kommer fra USA, men der var ikke told på min box, og årsagen skal findes ved at owlcrate skriver pakkens værdi på boxen, for lige præcis at undgå told-problemer. På boxen angiver de værdien af bogen som er på 18 dollars, så derfor røg boxen ikke i tolden. Hvilket jeg ellers havde regnet med, men var ret lykkelig for at den ikke gjorde, da told er rigtig mange penge oveni. Hvad beløbet præcis ville have været, det kommer lidt an på hvem de bliver fragtet af, men hvis du gerne vil vejledes lidt i toldpriser, så kan jeg anbefale den her hjemmeside: http://www.toldpriser.dk/toldberegner



Andre fordele og ulemper

Altså fragtmæssigt så gik det ret stærkt at få sendt kassen til Danmark, så det er et enormt plus. Et kæmpe minus er at man bliver nødt til at undgå de sociale medier, så længe pakken er på vej, da owlcrate opfordre alle til at dele deres unboxing. Altså hvis man ikke vil spoiles inden.



Konklusion

Egentlig kan det slet ikke betale sig at købe en box, for der er så høj en fragtpris til Danmark, at det er langt bedre at gå ud og købe noget selv. Så er man også sikker på at få det man gerne vil have. Men selvfølgelig mister man overraskelses-delen, men den er der også høj risiko for at man bliver spoilet på alligevel, hvis man følger andre bogbloggere eller youtubere.
Det der vil kunne få mig til at fortsætte med at bestille, er helt klart en forfattersignering eller hvis der måske kom en fantasy box igen.
Omvendt, hvem elsker ikke overraskelsespakker af den litterære slags. ;0)


 


 

 

 

SHARE:

tirsdag den 29. september 2015

Bogbloggertræf 2015 del 2

 
I sidste indlæg glemte jeg helt at skrive at på stolene stod fine muleposer fra Tellerup, der indeholdte fire bøger (tre for dem der allerede ejede 'Den fredløse') og en flot plakat. To af bøgerne fra Tellerup var af forfatter Carina Evytt, der mens vi fik kaffe holdte et lille oplæg for os alle, med efterfølgende signering.



Carina Evytt fortalte om en ikke så snorlige vej til forfatterskabet, der var utrolig inspirerende at høre, for sikke da en viljestyrke.


 

 

Den Fredløse var min egen, men den skulle jeg jo selvfølgelig have med og signeret.


 

Ligesom med Nadia Plesner blev køen ret hurtig lang, og nu skulle der signeres to bøger. Så der blev lidt mindre tid til debatten end først planlagt, men den gik bare super godt da den kom i gang. Der var rigtig mange kloge ord. Rikke styrede debatten med fair-hånd og vi fik en del forlagsindblik fra Rikki, og de andre bloggere der arbejder i forlagsbranchen.

Efter debat blev der holdt lidt flere konkurrencer, og til sidst blev der uddelt muleposer med MASSER af bøger. Dagen forinden havde vi - IreneRikkeSimone og jeg, forsøgt at lave gode bookiebags til alle, hvilket jo ikke var så svært, med alle de fantastiske bøger.

'Simple living' på billedet herunder var ikke i bookiebags, men var i stedet overraskelsespakken på bordet.






Postkort, og bogmærker fik vi trykningen sponsoreret af henholdsvis Jentas og Tellerup hvilket vi var rigtig glade for.




Sponsorerne har været helt igennem fantastiske og det var en stor fornøjelse at kunne videregive herlighederne. Så STOR tak til alle sponsorer

 


Som et sidste lille indslag fik vi besøg af Gitte, tidligere bogblogger, som kom og lavede en lille konkurrence hvor man kunne vinde biletter til 'Vild med ord'. Hun viste os i øvrigt også hvordan man kunne springe balloner uden det store brag, hvilket jeg er ret taknemmelig for, jeg er en ret stor kylling når det kommer til at springe balloner. :0)







Fra mig skal der også lyde et rungende tak til mine medarrangører! I er SÅ seje, piger!!

 

 Til sidst: Tak til alle jer der var med til at gøre dagen til noget helt særligt:
 
Amalie Juul Fahnøe Hansen: Adventures of a booknerd
Anna Nørgaard - HappenStancie
Anne Nikoline Rasmussen - Windblown Pages
Anne Poulsen - Alt godt fra skabet
Astrid Brockdorff - Woman Who Reads
Bente Skou - Trolderier
Birgitte Bach - Bachs bøger
Caroline Thomassen - Mit Bogunivers
Christina Ruskjær - Ruskjærs bøger
Iben Jakobsen - Borough of Books
Ida Thordis Mølmer - Tanker om sproget
Karina Petersen - Crossing Journeys
Kathrine Schmitt - Bøger på Tværs
Kirsten Bloch - Læsehest med fantasy
Kristine Sofie Højen - Tanker fra en skæv eksistens
Line Dalbro - Min forestilling om hvad paradis er
Lone Maj Knudsen - Krimihjerte
Louise Hede - Kære dig
Malene Hulgaard - Wondrous Bibliophile
Marie Samuelsen - Læsehesten
Marie Thyssen Feddersen - LitteraturLyst 
Marit Haugaard - Bøgernes labyrint
Mette Jessen - Bøgernes Univers
Mia Jørgensen - Readers Wall
Michelle H. Lindberg - The Small Wonders of Life
Mie Kristiansen - Mizzepii
Nadja Agerbak - Youtube: nadjaagerbak
Nena Funk Skov - Nena Skov
Regitze Xenia Rokkedahl - Bookish Love Affair
Rikke Møller - Paperback Castles
Rikke S. F. Simonsen - Flyv med mig
Sabina Hymøller - Frk. Hyms
Sidsel Buch Odgaard - Buch's Books
Sofie Marie Slott Thorborg - Bogslottet
Susanne Hou - Sus' bogblog
Tanja Laursen - Ajnat
Tine Færch - Frk. Tines krimitanker
Xenia Svensson - Xenia' s Bogblog
 

SHARE:

mandag den 28. september 2015

Vær med til fælleslæsning af 'Mig før dig'

 



Den 8. oktober kommer fortsættelsen til 'Mig før dig' og den glæder jeg mig helt utrolig meget til. Jojo Moyes er en helt igennem fantastisk forfatter. Jeg elsker især hendes bøger for deres plot og karakterer da de er noget så utrolig veludførte og ægte.

'Mig før dig' er dog den eneste bog af Jojo Moyes', som jeg ikke var ovenud begejstret for, faktisk så var jeg generelt ikke så positiv stemt over bogen, efter endt læsning. Hvilket hovedsageligt var fordi jeg ikke rigtig købte Will og Lou som et par. Hvilket jeg helt sikkert er i undertal med, men det er årsagen til jeg er i skyerne over at der kommer en efterfølger. Men inden den udkommer vil jeg deltage i #migførdig fælleslæsningen og forsøge at fokuserer mere på Lous person og historie igennem bogen.

Har du lyst til at deltage, så er der egentlig ikke nogle bestemte regler, det er bare at gå i gang. Du bestemmer selv læsehastighed og du kan deltage og diskutere på de sociale medier under #migførdig indtil 8. oktober hvor 'Efter dig' udkommer. Jeg glæder mig til at følge med og ikke mindst deltage.


SHARE:

søndag den 27. september 2015

Bogbloggertræf 2015 - del 1

I går oprandt så endelig dagen som IreneRikkeSimone og jeg havde planlagt i rigtig langt tid. Nemlig dagen for bogbloggertræf 2015. Vi fortsatte successen fra sidste år og holdte i år træf for næsten det dobbelte antal - 42 bogbloggere og én youtuber.

På dagen mødtes vi i god tid for at gøre klar og stille maden på plads. Der i øvrigt var helt fantastisk og helt Irene og Simones fortjeneste







Fredagen forinden havde vi Rikke til at lynindpakke 42 bøger som skulle pynte rundt på bordene indtil det hemmelige gæste-indslag. Ellers blev der pyntet med de flyers jeg havde designet, samt det fine bogmærke Tellerup har sponsoreret trykningen af.






Efterhånden blev vi klar til at lade bogbloggerne rykke ind i lokalet.






Efter en kort præsentation og en navnerunde skulle der pakkes op for de 42 bøger på bordene, så vi kunne præsentere vores hemmelige gæst, Nadia Plesner fra forlaget Lindhardt & Ringhof - der er debutaktuel med bogen 'Simple Living'.








Nadia Plesner holdte et helt fantastisk foredrag for os, og der lød flere udbrud fra os alle, da hun fortalte sin meget personlige og tankevækkende historie, alt lige fra grin til udtrykt harme mod det hun blev udsat for. Bogen lyder utrolig spændende og historien kommer fra det helt rigtig sted, nemlig hjertet hos Nadia Plesner der tydeligt banker for de mest udsatte i verden. Hun var utrolig inspirerende.

Efterfølgende signerede hun sin bog til alle der havde lyst. Hvilket vidst var alle.






Herefter var der lidt tid til at socialisere bogbloggerne imellem. Det synes jeg altid der er for lidt tid til, jeg når i hvert fald aldrig rundt, hvilket jo er den helt store ulempe som arrangør, men det er helt okay, for det er fantastisk at være med til at skabe et rum hvor andre kan hygge sig og netværke.

Så blev det tid til kage, hvor  Rikkes nok igen i år måtte tage prisen for den mest fotograferede.





Men inden der blev gået løs på kagen, delte vi Goodiebags ud fra Gyldendal. Der var det samme til alle. Red Rising som først rammer boghandlerne på tirsdag, en Monster notesbog og bogmærke, samt nogle fine postkort, og en mulepose selvfølgelig også, med et vigtigt budskab.







Midt i det hele dukkede Rikki (fra DreamLitt) også op med en overraskelse: Dugfriske 'Ildkamp' bøger fra tryk, samt 'Stålhjerte' som er første bog i Brandon Sandersons serie. Rikki blev resten af dagen, hvor han blandt andet aktivt deltog i debatten. Men meget mere om det i del 2.










Sponsorer:
Alvilda - DreamLitt - Egolibris - Forlaget Facet - Forlaget Iris - Forlaget Punktum - Gads ForlagGyldendal - Hr Ferdinand - Jentas - Lindhardt & Ringhof - Modtryk - Mofibo - People's Press -
PlusbogPolitikens Forlag - Rosinante & co - TellerupTurbine Forlaget - Ulven og uglen


Mindre sponsorater: 
Auto og møbelpolstring v/Børge Jensen - Book Eaters Convention - Christina Ingerslev - Osuma - Saxo.com - Vild med ord


 


 
 
 
 
 
SHARE:

lørdag den 26. september 2015

Magasinet Skriveri

Lørdage er normalt forbeholdt mine film og serie skriblerier, men jeg har efterhånden længe villet fortælle om dette nye magasin for de skrivende folk. Men der har været en masse skrivekonkurrencer på det sidste, og i morgen kommer det til at handle om Bogbloggertræffet, som jeg er til i dag. Så lørdag er lige blevet til søndag i dag. :0)



 

Magasinet Skriveri er et nyt magasin til dig der elsker at skrive og som er interesseret i at vide mere. I stil med f.eks. 'The Writer' - et amerikansk blad, som jeg engang havde abonnement på, fordi der slet ikke var noget lignende i Danmark. (Hvis man ikke tæller HUFs medlemsblad) Nu er der endelig et dansk magasin og jeg er fuldstændig begejstret. Jeg synes magasinet er blevet så fint og jeg tilmed et lille biddrag med i bladet.




























Skriveri er blevet til i samarbejde mellem Saxo.com og Turbine forlaget og vil udkomme en gang i kvartalet.



SHARE:

fredag den 25. september 2015

Forbandelsesbryder



 
Forbandelsesbryder
Forfatter: Gail Carriger
Serie: Soulless #2
Originalsprog: Engelsk
Genre: Fantasy - steampunk -humor
Målgruppe: YA og opefter
Udgiver: Tellerup







Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret



Alexia er bestemt ikke tilfreds med sin ægtemand, varulvealfa og greve af Woolsey, da han uden varsel stikker af til Skotland og efterlader hende med et helt regiment soldater der er ved at slå lejr i deres forhave. Endnu værre bliver det, da hendes veninde, Miss Hisselpenny, forelsker sig og bliver forlovet ... med to forskellige mænd. Samtidig rammes Londons overnaturlige af en mystisk påvirkning som gør dem dødelige.

Jeg har haft lidt læsetørke, eller problemet har nærmere været at jeg ikke kunne finde ud af hvad for en fantastisk bog jeg skulle læse videre på, for jeg kom i gang med at læse fire samtidig som jeg var stortset lige grebet af, og det var en dårlig cocktail.

Så greb den her bog ind og det var lige hvad jeg havde brug for. For den er fyldt med sjov og ballade, og hvis der er noget den ikke gør, så er det at tage sig selv seriøs. Hvilket bare er dejligt forfriskende. Så den var lige hvad jeg havde brug for, for at komme ud af det læsehul jeg befandt mig i.

'Soulless #1' er bedre end 'Forbandelsesbryder', men 2'eren står ganske godt på egne ben. Jeg elsker London stemningen og steampunk universet, men mest af alt så elsker jeg virkelig humoren, som kommer til udtryk på rigtig mange båder, bl.a. de overdrevne høflighedsfraser, som jo faktisk passer rigtig godt til årstallet, men er en skarp kontrast til det paranormale aspekt og til vores hovedperson, som er en meget selvstændig kvinde.

Jeg var utrolig positivt overrasket over, hvor godt historien var skruet sammen. Så det er ikke bare universet der er godt gennemtænkt, det er også karakternes personlige historier og virke i bogen.





SHARE:

torsdag den 24. september 2015

Når man læser for at flygte fra hverdagen


 
Mine flygtebogs-favoritter



Jeg elsker historier med lykkelige slutninger, eller dem der har et smukt og tankevækkende budskab, selvom de slutter ulykkeligt. Og årsagen til det er at jeg læser for at flygte. Oftest flygter jeg ind i en magisk verden hvor alt er muligt, hvor selv de sværeste udfordringer kan overkommes. Men jeg flygter også gerne ind i historier med kærlighed, eller de historiske bøger som ikke handler om nutidsproblemer, men som man alligevel kan drage paralleller ved og blive klogere af at læse.

Jeg flygter ikke ind i bøgerne, fordi jeg lige pt har et specielt hårdt liv, faktisk kunne jeg ikke være mere taknemmelige, og glad. Jeg er frisk og rask, har mennesker i mit liv jeg elsker og som elsker mig, og de er heldigvis alle ligenu også friske og raske. Men det er klart at behovet for at flygte ind i bøgerne er større når livet også er ekstra hårdt.

Jeg flygter heller ikke fordi jeg ikke vil se verdens tragedier i øjnene. Nej jeg flygter nok nærmere for at opveje det jeg ser. Jeg flygtede nærmere ind i bøgernes verden, fordi jeg har brug for håb. Fordi jeg er særligt sensitiv. Fordi ja, der findes en masse lort i verden, men den er stadig fyldt med smukke ting og smukke mennesker - og de ting har aldrig rigtig fokus i nyhederne. Min egen hverdag er der selvfølgelig en masse smukke hverdagsting, men jeg udgør jo ikke ligefrem hele verden vel!? Altså det jeg mener er, at jeg nok har behov for at høre om andres smukke historier og skæbner.

Andre læser nærmere for at arbejder med verdens mørke sider ved at face dem head on, ved f.eks. at læse hårde social realisme værker, horror, eller krimier måske. Jeg har i hvert fald nogle gange lidt svært ved at læse krimier, dem kan jeg nemlig ikke så nemt flygte ind i, men måske nogen kan.

Jeg har faktisk altid haft det sådan. Jeg havde svært ved at læse de tvungne ‘skolebøger’ fordi laaangt de fleste (hvis ikke alle) ikke tillod mig, at flygte ind i dem. Der var altid et eller andet frygteligt budskab der skulle skræmme os (Hold dig fra narko! Hold dig fra alkohol! Hold dig fra bestemte miljøer! Du må ikke blive anorektiker! Plastiskoperationer er farlige!) - hvilket selvfølgelig er logisk, for det er nemmere at diskutere den slags litteratur, end f.eks. Tolkien. Men et eller andet sted er det jo bare helt forkert, for Tolkien har jo også en masse smukke og vigtige budskaber, og egentlig tænker jeg at det må være noget mere interessant at analyserer den slags litteratur. I hvert fald for mig. 

Men vi er jo heldigvis alle forskellige og der skal være plads til os alle, og heldigvis findes der da også litteratur til os alle, og derfor synes jeg det er svært at sige om der er noget litteratur der egentlig er vigtigere end andet. Jeg tror der er behov for al slags. Ellers ville der vel ikke være det behov for at skrive det.

Men jeg kan selvfølgelig nemmest forklare hvordan jeg selv har det. Men jeg synes det er vanvittig spændende, at høre hvordan I andre har det? Læser I for at finde det smukke eller læser I for at møde det mørke head on? Flygter I også ind i en verden, hvor alt er muligt? Eller har I nemmere end mig, ved at se lyset i mørket?
SHARE:

onsdag den 23. september 2015

Flirting with scandal

 


 


Flirting with scandal

Forfatter: Chanel Cleeton
Serie: Capital Confessions #1
Genre: Romance, erotisk
Målgruppe: Voksne





Fås ikke på dansk




When Jackie meets Will in the bar of the Hay-Adams Hotel, sparks fly. But the last thing Will needs is to be caught in a compromising position, and an affair with a political candidate could cost Jackie her career. When what began as one steamy night, becomes a passion neither one of them can walk way from, they must decide if what they have is really love, or just another dirty little secret...
  


Jeg var fuldstændig grebet af den her kærlighedshistorie og det overraskede mig meget, fordi det var lidt af en satsning at læse den. Jeg har ikke læst noget af forfatteren før, men forsiden fangede mig ind og beskrivelsen af bogen lød spændende. Så jeg læste den og slugte den på ingen tid.

'Flirting with scandal' er sjov, sexet og klogt udført. Jeg elsker at heltinden er en intelligent kvinde der står på egne ben og har fremdrift. For mig er en stærk hovedperson altid et kæmpe plus, jeg følger at historien bliver mere solid af den årsag. Vi følger faktisk to hovedpersoner, for i hvert kapitel skifter synspunktet fra Jackie til Will og det fungere upåklageligt godt. Flowet bibeholdes og det er en fornøjelse at læse historien fra begge sider.

Nogle gange når man får en historie fra to sider, er historien ikke altid underbygget nok, altså begges målsætninger og som regel drejer det sig altid om kommunikations problemer, som kunne være løst på fem minutter, eller også så bliver der ofte skabt unødvendig drama bare fordi ... host... crossfire serien... host.... Her føles kærlighedshistorien ægte og karakterne ligeså. Dertil er historien krydret med skønne bipersoner. Så det var virkelig en sandfornøjelse at blive overrasket af den her bog på den måde.

Mange erotiske fortællinger har hovedfokus på den erotiske historie og ikke så meget på kærlighedshistorien. Her er balancen sindssygt god og det fungere super godt. Jeg kan godt lide når sexscenerne også har et plotmæssigt holdepunkt og det ikke bare er sexscener for at beskrive sex. Det køre jeg ret tit død i. Her er det lige tilpas.




SHARE:
© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig