mandag den 30. november 2015

Noget om tid og november status

November har været en måned hvor mange ting pludselig er faldet på plads, især er der to store ting der er dukket op i mit liv, og som stadig er for tidligt at nævne noget om på bloggen. Men jeg nævner det alligevel nu fordi at I måske har bemærket, at jeg ikke længere er så konsekvent med at komme med blogindlæg og som status her også fortæller, så får jeg ikke læst så meget. Hvilket faktisk heller ikke er helt rigtig, jeg får læst væsentligt mere, end disse fem bøger, men de bøger jeg ellers læser må jeg ikke offentliggøre på nuværende tidspunkt.

Jeg har altid haft et ønske om at min blog skulle være et sted hvor man kunne regne med at der kommer opdateringer dagligt, så er det selvfølgelig forskelligt hvor interesseret man er i indholdet, men for mig var der bare noget fantastisk ved at man altid kunne klikke sig ind på min blog og så ville der være noget nyt. Det nyder jeg selv ved andres blog. Det har jeg også holdt i rigtig langt tid, i flere år faktisk, men ligenu sker der så mange nye, store ting, at jeg bliver nødt til at sætte min blog produktivitet en smule ned, ikke meget. Faktisk lidt som det køre nu, med en eller to indlæg mindre om ugen, altså der vil i alt stadig være 5-6 blogindlæg om ugen. Hvilket ironisk nok betyder at jeg stadig er en af de bogbloggere der publicerer mest, så jo det kan jeg vidst godt leve med. Mit håb er selvfølgelig at I ikke mærker det overhovedet, især når nu der er flere og flere bogbloggere, så der er altid noget nyt at finde her i blogland. Hvis ikke jeg satte antallet af indlæg ned, ville jeg være bange for at det ville blive forhastede og ret ligegyldige indlæg, og det vil jeg helst slet ikke.

Hvad der tager min tid, ud over det sædvanlige, vil jeg gerne fortælle om her, så snart jeg kan, hvilket forhåbentligt er midten af december måned.



Anyway, det var noget om tid. Her kommer selve status:

I november fik jeg læst 5 bøger, som jeg kommer til at anmelde her på bloggen. (Normalt anmelder jeg alt hvad jeg læser, men fordi jeg ikke kan vise alt hvad jeg læser længere, så viser jeg kun dem jeg kommer til at anmelde fremadrettet)

De to af bøgerne er læst på henholdsvis kindle og på mofibo.


Giv mig et år af Anne Laxholm
Playing with trouble #2 af Chanel Cleeton
Jeg henter solen ned af Jandy Nelson
Baby it's Cold outside af Jennifer Probst, Emma Chase, Kristen Proby, Melody Anne og Kate Meader
Geminiderne #2 af Nanna Foss








Den bedste bog? Geminiderne helt klart

Den dårligste bog? Baby it's Cold outside - øv første julebog og så var den dårlig

Den mest skuffende bog? Jeg henter solen ned - fordi den var så hypet.

Pæneste cover? Puha, den er svær, for jeg har ikke nogen klar favorit. Og omvendt har jeg heller ikke som sådan en jeg synes er dårligst. De formår sådan set alle at formidle det de skal til læserne.
SHARE:

fredag den 27. november 2015

Runemagikeren


 

 
 
Runemagikeren
 
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Serie: Sanddrømmeren #2
Målgruppe: YA
Genre: Magisk realisme, fantasy, nordisk mytologi
Udgiver: Turbine forlaget
 
 
 

 

Tak til Sidsel Katrine Slej for anmeldereksemplaret
 
 
Sanddrømmeren, Fréa, er tilbage i denne spændende opfølger til den første bog om pigen, der kan se ind i fremtiden.

Da Fréa kommer til Asgård for at begynde sin oplæring som valkyrie, finder hun hurtigt ud af, at det ikke er alt, hun er god til. Men Fréa har på den anden side nogle helt specielle evner. Hun er sanddrømmer og kan se fremtiden i drømme, og så mener Asgårds mest berømt vølve også, at Fréa kan lære at tøjle runernes magi.
Det er ikke kun Fréas forlovede, den mystiske Magne, der er interesseret i den smukke valkyrie, og snart får Fréa brug for alle sine evner, da nogen lykkes med at forgifte ungdommens æbler. Ondskaben rører på sig, og der snakkes i krogene om, at Fréas forlovede spiller en rolle i de ulykkelige begivenheder
 
 
‘Sanddrømmeren’, som er titlen på den første bog i serien, følte jeg var meget redigeringstung og lidt skriveteknisk udfordret. Men jeg synes helt sikkert den var god, så jeg skulle helt sikkert læse fortsættelsen. ‘Runemagikeren’ fungerer langt bedre end den første bog, dog synes jeg stadig der er nogle skrivetekniske ting, der gør at historien virker fortalt meget mekanisk. Hovedpersonen virker ikke helt naturlig, hun har nogle urealistiske reaktioner, f.eks. ville ens første reaktion når man ser sin veninde komme ud af et fængsel være, ‘Hvad laver du her!!’ eller lignende, i Runemagikeren, har hovedpersonen lige tid til at hilse på personen ved siden af veninden først, og sludre lidt, før hun vender sig om og udbryder ‘overrasket’ hvad hun laver her. Der er flere af den slags rundt omkring og nogle er lidt mere tydelige end andre. Enkelte kærlighedsscener er også trukket liiige lidt ud over kanten så det i stedet for sødt og smukt bliver en smule kliché-agtigt, og jeg plejer sagtens at kunne tåle en vis mængde, men enkelte steder blev det altså lidt for meget.

Når det er sagt, så er historien og handlingen så overvældende god, at ovenstående virker meget ubetydeligt i sammenligning. Yes, det er et faktum. ‘Runemagikeren’ er virkelig, virkelig god. Den er spændende og der sker hele tiden noget, så man ikke kan undgå andet end at blive revet med af historien. Normalt ville ovenstående drive mig så meget ud af fatning, at det ville ødelægge historien for mig, men ikke her. Her hiver historien mig ind i dens midtpunkt og underholder mig indtil aller sidste side. Hvilket gjorde læsningen super fed at læse og noget af det bedste danske ungdoms fantasy man kan finde.

Det der gør historien så god er at der er mange velkendte ting, fra fantasy universet, som mange elsker. Magi, kampen mod det onde, mytologiske væsner og meget mere. Men selvom der er mange af disse højt elskede velkendte elementer, så er Runemagikeren også meget unik i sig selv. Verdensopbygningen centrerer sig om nordisk mytologi, som vi kender den, og det synes jeg er ret fedt. Lidt i stil med Percy Jackson serien, bare for en ældre aldersgruppe.




SHARE:

torsdag den 26. november 2015

Owlcrate - myth and legends



Hvad er owlcrate - læs mit blogindlæg om det her

Så fik jeg altså klikket endnu en Owlcrate box hjem, primært fordi jeg var vild med november-måneds tema. Myth and legends - det lød jo som musik i mine øre. Jeg overvejede også lige kort hvilken bog der kunne befinde sig i kassen, og jeg havde en rimelig stærk formodning (det krævede ikke det store detektivarbejde, da bogen skal udkomme i november, være en standalone eller den første i en serie og så skal den kunne dække under temaet). Og det ville være så fedt hvis det var den bog. Hvilket det heldigvis viste sig at være, og resten af indholdet? Ja skal vi ikke bare sige at jeg var ganske godt tilfreds med denne måneds owlcrate. Jeg synes faktisk den var endnu bedre end den først jeg fik.






Månedens bog var 'Soundless' af Richelle Mead, der blandt andet er kendt for sin Vampire Academy serie, som jeg nød at læse. Den her lyder virkelig god, og jeg glæder mig rigtig meget til at læse den.

I owlcrate var der også de sædvanlige små ekstra merch. Og den her gang blev jeg beriget med et drage-håndspejl, et slot til at hænge om halsen, armbånd med adgang til Camp Half-blood - håber jeg da. Sidst men ikke mindst var der en helt fantastisk dåse med te. Der findes fire forskellige slags, og jeg endte med 'Sleeping Beauty' og jeg er helt ærgerlig over at man ikke kan sende dufte ud gennem blogpost, for teen dufter simpelthen noget så skøn. En blanding af fersken, kamille og roser. Nu overvejer jeg så kraftigt om jeg skal klikke de tre andre te-varianter hjem.






 
 
 
 



 

 

 

 

 
SHARE:

onsdag den 25. november 2015

Bastarden


 

 
Bastarden

Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen
Genre: Historisk roman
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens Forlag

 Anden (selvstændig) bog i en trilogi







Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret




Madeleine de Montdidier er efter med nød og næppe at være undsluppet religionskrigene i Frankrig nu søgt mod Madrid. Her hvirvles den unge kvinde ind i et giftigt spil mellem kongemagt, kirke og magtbegærlige intriganter, hvor ikke mindst hendes hemmelige kærlighedsforhold til kongens flamboyante halvbroder, Juan af Østrig, får afgørende betydning og kommer til at kræve al hendes handlekraft og skarpsyn. Både for hendes egen overlevelses skyld og for at beskytte det ufødte barn, kun hun selv kender faderen til.



'Bastarden' er en selvstændig efterfølger til 'Dronningens dame', men den følger stadig hovedpersonen fra første bog, Madeleine, og den samler historiens tråde op fra 1'eren og fortsætter derfra. Denne bog foregår i Spanien og man behøver ikke at læse 'Dronningens dame' for at få noget ud af bogen.

'Bastarden' har mange ligheder med 'Dronningens dame', der er den samme gode research, et rigt persongalleri, en stærk hovedperson, men på mange måder føles Madeleines rejse ikke så anderledes som den fra 'Dronningens dame', på trods af at den faktisk er det. Jeg tror jeg personligt havde håbet at hendes udvikling havde været mere markant, men der er dog trods alt en mærkbar udvikling i historien og hendes person, som gør historien interessant. Hun har ikke den samme naivitet, og hun er blevet god til at beskytte sig selv.

Spanien var et skønt sted at opholde sig, og jeg nød virkelig læsningen, og jeg er rigtig spændt på hvor Madeleines rejse nu fører hende hen. Der er en international kvalitet over Anne-Marie Vedsø Olesens skrivestil og den kunne jeg nemt blive forfalden til.





SHARE:

mandag den 23. november 2015

Juletema læsning


 


 

Jeg har hygget mig noget så utrolig meget med at samle den her stak af julelæsning. Jeg elsker at læse juletema bøger i december og i år skal ikke være nogen undtagelse. Men som altid har jeg fundet alt for mange, jeg kan slet ikke nå at læse alle dem her i julen, men det er rart at have noget at vælge ud fra.

En god julebog for mig er en bog der har med julens store temaer at gøre. Kærlighed, hygge, familieliv og så må der gerne være en masse julestemning i form af beskrivelser af sne, varm kakao, gaver, pynt og hvad der nu ellers høre julen til. Jeg synes alt for ofte at juletemaer bøger skuffer mig på det punkt, og det er da også utrolig svært at se på en bog om den vil bringe mig den rette mængde af julestemning. Så jeg har valgt ret bredt, og så er der alligevel en vis overvægt af voksen chick-lit, men det er helt klart også i den genre der bliver lavet flest juletema-bøger, hvilket nødvendigvis ikke siger noget om kvaliteten. 'Greenglass House' lyder fortryllende og den, plus 'Baby it's Cold outside', glæder jeg mig ligenu, mest til at dykke ned i.








Læser du juletema bøger i december? Har du læst en af ovenstående og kan anbefale den? Eller kan du eventuelt anbefale nogle helt andre?
SHARE:

søndag den 22. november 2015

Skrivetip: Vendepunkter

Når man planlægger sin bogsstruktur, så kan man gøre det ud fra en lang række modeller. Den mest kendte er berettermodellen, men personligt har jeg også brugt meget at tænke i vendepunkter. Altså steder/situationer hvor noget pludselig vender.

Lad mig komme med et eksempel: Et vendepunkt kan være når Harry Potter finder ud af at han er en troldmand. Det var en nyhed der fuldstændig ændrede hans liv. Altså kan han ikke længere gå tilbage og være uviden, og med hans fortid er det meget naturligt at han ville gå den nye vej, og finde ud af hvad det at være troldmand virkelig indebar.

Et vendepunkt kan derfor sammenlignes med et point of no return, som bare bliver spredt ud over historien.

Hvorfor tænke i vendepunkter? Fordi vi vil have læserne til at interessere sig for vores karakterer og historie, og måden at gøre det på er at udfordre den, og det gør man ved at vende en situation om, eller 'lukke en dør' bag hovedpersonen der aldrig kan åbnes igen. Det tvinger hovedpersonen til at tage valg, til at forandre sig, til at udvikle sig, og ikke mindst så har det til formål at sætte ting på spil. Altså er vendepunktet et meget vigtigt spændings- og karakterudviklingsredskab. Og ikke mindst en måde at holde sit plot frisk og for mig vigtigst næsten af alt: det er pludselig meget nemmere at strukturer sin historie:




Lad os forstille os at disse streger er en histories lineære handling. Den første er inddelt i start, midte og slutning. Den næste er berettermodellen, med start, uddybning, point of no return, klimaks og slutning. Den sidste er vendepunkterne. En start, fire vendepunkter (kan være flere kan være færre, alt efter hvilken type historie du skriver, og en slutning.



SHARE:

lørdag den 21. november 2015

Fra papir til skærm #27

Indlægget hvor jeg skriver hvad der sker, siden sidst, indenfor 'bøger-der-bliver-lavet-til-film-eller-serier-verdenen'



Nu er 'A Court Of Thorns and Roses' filmrettigheder også blevet solgt

Nu kommer der også en 8-dels mini-serie med Philip Pullman's 'His Dark Materials' - det glæder jeg mig til, har altid været ærgerlig over at de ikke har lavet flere film

Her er hvem der skal spille den lille havfrue i live-action udgaven - jeg ved ikke helt hvad jeg synes

Smukke, smukke billeder fra J.K. Rowling's Fantastic Beasts film - ihh... jeg glæder mig helt vildt








Nye trailers:

Alice Through The Looking Glass




 






Snow White and the huntsman får nu endelig sin efterfølger, dog ikke længere med Kristen Stewart som snehvide, på trods af at de lagde op til det.
SHARE:

torsdag den 19. november 2015

Et spørgsmål til Jojo Moyes

 




I forbindelse med fælleslæsning af 'Mig før dig' af Jojo Moyes, tilbød Rosinante & co. at man kunne stille et spørgsmål til Jojo Moyes. Og det var selvfølgelig en chance jeg ikke ville sige nej til, men da jeg så fik sat mig ned og formulere et spørgsmål - ja hvad spørger man så en ret så interviewet forfatter om? For alle standard spørgsmål og hendes svar kan man jo finde rundt om på nettet. Og jeg kom da heller ikke op med det mest fantasifulde spørgsmål. Det spørgsmål jeg endte med at stille blev et spørgsmål der spurgte ind til noget af det jeg faktisk beundre hende mest for at kunne.

Der lå faktisk en del forventninger hos mig i det spørgsmål jeg stiller hende. Måske fordi jeg tror der findes en eller anden magisk formel, der gør det hele meget mere simpelt end det faktisk er. I bund og grund vidste jeg godt, at det bare er en masse hårdt arbejde og muligvis også en portion talent, der skal til for at skrue et unikt plot sammen. Men jeg slipper ikke fri for at jeg alligevel blev en smule skuffet over det korte svar, men omvendt så kunne jeg vel egentlig have sagt mig selv at jeg ikke kunne have forventet mere.

Omvendt bliver jeg jo i hvert fald bekræftet i, at det at skrive bare er en masse trial and error, og man kan umuligt forvente, nogensinde, at få en så dygtig og anerkendt forfatters viden, uanset hvor mange spørgsmål man kan stille. Så selvom man som forfatterspire altid søger svar på hvordan, hvorfor og alle de andre hv, så skal man i bund og grund egentlig bare koncentrerer sig om at finde sin egen vej og hvad der fungere bedst for en selv. Men man kan jo altid lade sig inspirere til nye veje, der måske vil fungere bedre end dem man selv fandt.

Herunder er mit spørgsmål og hendes svar:






What I especially love about you books, is that your plotting is so complex and yet seems so simple at the same time. So what I really like to know is, how you go about plotting and structuring your work? 


Thank you! I hope it looks easy ,but it really isn’t. I use huge whiteboards, little post it notes, A4 drawing pads, all sorts of things to try and work out where the surprises will happen. I don’t feel a book is a book without a plot twist or two…



SHARE:

onsdag den 18. november 2015

Fantastiske skabninger og hvor de findes



Fantastiske skabninger og hvor de findes

Forfatter: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter
Originalsprog: Engelsk, 'Fantastic Beasts & where to find them'
Genre: Fantasy
Målgruppe: Alle
Udgiver: Gyldendal






Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret


Er du en ægte Harry Potter-fan? Er du lige som de fleste andre mugglere? Hvor meget ved du egentlig om de mange væsner og dyr fra Harry Potter-bøgerne? Her er bogen, som findes i alle troldmænds hjem og på Hogwarts bibliotek. Læs om basilisken, drager, dyndfolk og mange andre skabninger og kom dybere ind i Harry Potter-universet end nogensinde før.


Denne bog får filmpræmiere til næste år, eller det gør bogens forfatter i hvert fald, og for mig var det meget sjovt at sidde og læse bogen med det for øje. Jeg sad og forstillede mig hvilke fantastiske skabninger som den nye film vil indeholde. 'Fantastiske skabninger og hvor de findes' indeholder langt flere skabninger end vi støder på i Harry Potter bøgerne og filmene, og under læsning var jeg næsten helt ærgerlig over at de ikke er i de ellers velkendte og højt elskede Harry Potter historier. Så det bliver spændende at se om de bruger nogen af dem.

Det var også ret sjovt at læse om forfatteren og Newts egne forord. J.K. Rowling skulle have udtalt noget med at Newt Scamander altid har stået hende meget lyslevende, på trods af at han kun er nævnt ved navn et par stedet og så disse forord. Men da jeg læste dem, så synes jeg faktisk utroligt nok at han virkede meget levende for mig, så der er måske ikke noget at sige til at J.K. Rowling kan producerer 3 helaftensfilm om ham. Jeg glæder mig i hvert fald enormt meget til at se dem, og jeg er spændt på hvordan J.K. Rowling gør sig som filmskribent.

Jeg elsker det nye layout bogen har fået, ligesom med Quidditch bogen, men omvendt den, så følte jeg ikke helt at oversættelsen var så behagelig i denne bog. Jeg var et par gange henne og slå op i den originale og den gav lidt mere mening, men jeg tror ikke det er noget man vil lægge mærke til med mindre man har læst den originale først.

Jeg synes bogen som helhed er super skøn. Den fungerer helt fantastisk som opslagsværk, og så gør den faktisk Harry Potter verdenen lige en tand større, og det skulle man jo næsten ikke tro var muligt.




SHARE:

mandag den 16. november 2015

Julebøger top 3 (YA og NA)

De sidste to år har jeg læst mange julebøger op til jul, og det vil jeg bestemt også i år, men inden jeg kommer med listen for hvad jeg kunne tænke mig at læse i år, af juletema bøger, så vil jeg give jer min top 3 for 2013 og 2014.

Disse top 3 bøger har alle målgruppen enten YA eller NA og de er fyldt med julestemning, for jeg ELSKER masser af jul i mine bøger.





























Dem der ikke nåede med på listen:

Cross Country Christmas #1,5 af Tiffany King
All for you af #2,5 af Marquita Valentine
A Season for Hope #3 af Sara Cannon
My True Love Gave to Me af Stephanie Perkins, Holly Black, Ally Carter, Matt de la Pena, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White
Dash og Lily's Book of Dares af Rachel Cohn og David Levithan
If I Return af Sawyer Bennett
Let It Snow af Maureen Johnson, John Green og Lauren Myracle
SHARE:

søndag den 15. november 2015

EgoLibris romankonkurrence

Igen i år ud skrev EgoLibris en skrivekonkurrence på bogforum. I år har de et meget interessant tema som er konspirationsteori. Hvis det lyder som noget for dig, så se hvad du skal gøre her:





EgoLibris udskriver en temabaseret skrivekonkurrence, hvor vinderen af konkurrencen får fuld udgivelse af sin roman og et forskud på 10000 kr.
Romanen skal afleveres til forlaget i enten PDF eller som Word-dokument sammen med en kort synopsis.


Temaet for konkurrencen er “Konspirationsteori“
Info om konkurrencen:
  • Deadline for indsendelse er senest 15. august 2016 kl. 12.00
  • Indsend korrekturlæst bidrag til maria@egolibris.com
  • Vinderen får direkte besked senest den 1. oktober 2016 og afsløres officielt som vinder ved BogForum 2016
Præmie: Forskud på kr. 10000 samt fuld udgivelse på forlaget EgoLibris
Det med småt:
  • Deltagere skal være fyldt 18 år. 
  • Manuskriptet skal indsendes før deadline og være markeret “Romankonkurrence.“
  • Forlaget har 1. option på alle indsendte manuskripter i op til et år efter deadline for indlevering.
  • Forlaget forbeholder sig retten til ikke at kåre en vinder.



Læs mere her: http://egolibris.com/forside/
SHARE:

fredag den 13. november 2015

Min søndag på bogforum

 

 


Søndagen på bogforum var den korteste dag. Vi skulle jo finde hjem til nordjylland igen, så vi tog afsted omkring kl. 15. Søndag var også dagen hvor jeg faktisk fik købt noget, nemlig fire hæfter med skriveøvelser fra HUF. Ja det er næsten lidt sørgerligt at jeg ikke fik købt mere, men jeg slæbte alligevel masser af bøger med hjem. (mange af dem er dem jeg slæbte med derover til signeringer) 






Det var også den eneste dag, hvor jeg ikke var på den store signeringsjagt. Til gengæld var det dagen jeg lige kunne bruge, til at nå at få snakket en sidste gang med en masse skønne mennesker.

Jeg fik set nogle enkelte ting, blandt andet Nicole Boyle Rødtnes på HUFs stand, hvor hun giver gode råd til at skrive. Og Ulla Hinge Thomsen fortælle om hvordan det er at være særlig sensitiv. Jeg så også poetry slam med en dygtige håndfuld Huffere.







Konklussion?: FANTASTISK!!! Jeg elsker bogforum, som bare oser med kærlighed til de store og små historier. Normalt er jeg smadret efter sådan en hård weekend med masser af mennesker og masser af aktivitet, men jeg tror simpelthen at bøger og bogglæde giver mig fornyet energi - for i forhold til mange andre der også var afsted, så var jeg nærmest fyldt med en boblende energi da jeg kom hjem, og var helt ærgerlig over at bogforum ikke var længere. Min mand holder også meget af at fortælle andre, at når vi er i udlandet og har gået rigtig meget og jeg bare er træt og ikke orker mere, så skal han bare finde en boghandel på vejen og så er der ikke grænser for hvor meget jeg kan gå frem og tilbage mellem bogreolerne. Selvom jeg lige kort forinden nærmest havde kapituleret. - Så der er nok noget om det.
SHARE:

torsdag den 12. november 2015

Min lørdag på bogforum

Lørdag på bogforum var mindst lige så fantastisk som fredag. Dagen startede helt fantastisk hos Tellerup der gav mig disse vidunderlige bøger med hjem. 






De to af dem fik jeg signeret (inkl. en af mine egne) af Haidi Wigger Klaris og Christina Bonde, som jeg mødte på Tellerups stand.

På Turbines stand fik vi en kæmpe overraskelse, da der pludselig viste sig at være tre prinsesser og en prins på vores stand. Carina Axelsson der er aktuel med Model Under Cover, er nemlig en del af Berleburg-familien og Mary og tre af hendes børn var mødt op på standen for at støtte hende.









Herefter så jeg Lotte Kaa Andersen fortælle om din anmelderroste debutroman, og fik bogen signeret.







Internationale navne var også at finde i år på bogforum, og jeg så blandt andet interview med P.C. Cast og Kristin Cast, Teri Terry og fantastiske Caitlin Moran.


 
 
 
 
 
 
 

Ellers var lørdag igen fyldt med masser af skønne mennesker. Vi var også lige ovre at få læsset bøger af på hotellet og nød lige roen i 5 minutter, (der var mange mennesker på bogforum om lørdagen) men så skulle vi også over og være en del af det hele igen.
 
 
 
Lørdag var en fantastisk dag og ihh... hvor jeg savner bogforum allerede. 
 
 
 

 

 
 
SHARE:
© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig